Ex-CEO van het verzekeringsbedrijf van ING, nu algemeen directeur van YouthStart Belgium, executive coach, spreker en begeleider van managementteams. Pleit voor meer geluk op de werkvloer.

Bart De Bondt (1964) studeerde o.a. politieke en sociale wetenschappen, hij droomde van een job als journalist maar belandde in de wereld van bank en verzekeringen. Twintig jaar lang was hij actief in de bedrijfswereld en hij schopte het tot CEO van ING Verzekeringen. In 2009 gooide hij het roer helemaal om en werd schrijver en managementcoach.

Nu verkondigt hij in België en Nederland zijn visie over de ommezwaai die veel bedrijven zullen moeten maken. ‘Bedrijven die aantrekkelijk willen zijn voor de nieuwe generatie werknemers, zullen het geluk van de mensen op de eerste plaats moeten zetten.’

Bart De Bondt is een bevlogen keynotespreker. Zijn lezingen zijn ongewoon verrassend en direct en maken altijd een diepe indruk.

Naar de top en terug naar start

‘Eigenlijk wilde ik als jonge kerel helemaal geen directeur worden. En al helemaal niet in de verzekeringsbranche. Na een stage bij de VRT-radio als journalist-omroeper droomde ik van een baan als radiopresentator. Maar toen een verzekeringsmaatschappij op een dag met een aantrekkelijk startersloon stond te zwaaien, ben ik bezweken voor de financiële zekerheid. Zo ben ik er eigenlijk wat ingerold.’ Zijn carrière verliep voorspoedig, de weg leidde gedurende twintig jaar doorheen verschillende functies naar de top en Bart werd CEO van ING Verzekeringen.

Maar zodra hij de kaap van de veertig gepasseerd was, begon er iets te wringen. ‘Ik kwam tot het inzicht dat die functie mij, ondanks alle aanzien en financieel comfort, niet gelukkig maakte. Ik stelde vast dat ik vooral hard werkte om niet te veel hoeven na te denken over dat soort vragen. En dan moet je consequent zijn. (…) Nochtans heb ik die job nooit als een last ervaren. Ik had dat werk gerust nog jaren kunnen doen. De vraag was alleen of ik dat wel wilde.’ (in Gazet van Antwerpen)

Geluk op de werkvloer

Bart De Bondt gooide het roer om en verliet zijn vaste baan. Hij werd schrijver en managementcoach. Hij koos voor een nieuw levensmotto en zette dat meteen in zijn persoonlijke leven om. ‘Als je geluk wilt ervaren in je leven, zorg er dan voor dat wat je doet een gevolg is van wie je bent en niet omgekeerd.’ Zijn persoonlijke levenskeuze deed hem ook nadenken over de klassieke bedrijfsvoering waarin de focus ligt op groeicijfers en steeds betere omzetcijfers. Gelukkige werknemers presteren beter, dat is zijn vertrekpunt. In zijn keynote toont Bart De Bondt de weg voor deze ommezwaai.

Talen: Nederlands
Gemiddelde duurtijd lezing: 1,5 uur
Expertise in: leiderschap, coaching, happiness at work, change at work, social entrepeneurship
Onderwerpen: balans leven werk, HRM, Inspiratie en motivatie, leiderschap, management, ondernemerschap, persoonlijke ontwikkeling, strategie, verandermanagement

Benieuwd? Boek nu!

Inhoud lezingen

Een keynote van Bart De Bondt is een unieke ervaring. De opzwepende beat van Happy van Pharell Williams klinkt door de zaal en de aanwezigen worden uitgenodigd om de beentjes los te gooien en een danspasje te wagen.

Bart De Bondt vertelt u het verhaal van zijn boek Happy@WORK en Change@WORK. In deze bestsellers (meer dan 40.000 exemplaren over de toonbank) wordt duidelijk gemaakt wat het belang is van gelukkige medewerkers voor een bedrijf. Bart beschrijft alle noodzakelijke componenten die een organisatie kan implementeren om de geluksgraad van haar medewerkers te maximaliseren. Hij geeft niet alleen een zicht op de cijfers maar reikt ook een methode aan om medewerkers gelukkig te maken en bijgevolg de productiviteit te maximaliseren. Want gelukkige medewerkers presteren beter. Zo simpel is het.

 1. Je hebt de keuzes uit twee Keynotes. Tijdens de keynote happy@work van 1,5 uur worden de toehoorders meegenomen in een passievol betoog voor meer geluk op de werkvloer en hoe je dat kan bereiken. En in de keynote change@work legt Bart uit hoe het komt dat verandering in gedrag zo essentieel en tegelijkertijd zo moeilijk. En wat je exact moet doen om nieuw gewenst gedrag bij jezelf bij je medewerkers succesvol te implementeren.
 2. Je kan ook een keynote boeken in combinatie met het boek Happy@WORK en Change@WORK voor alle aanwezigen. Die boeken zijn dan niet alleen een aandenken aan de lezing, maar ook een naslagwerk om nadien in de eigen professionele context te gebruiken.

Taal: Nederlands
Tarief: € 2500 (excl. BTW)
Gem. duurtijd: 1,5 uur

*tarief  = inclusief verplaatsing, max 100 km heen en terug.

Referenties

I invited Bart as key speaker during our '1001 smiles' BU PEP Benelux event.
The goal was to make our employees reflect on their happiness at work and to strengthen our engagement journey to become a stronger team. Bart delivered an outstanding speech leading to great interactions, but more important to a passionate dialogue between employees and the leadership team on what can be improved for the future. We will surely build on this momentum to make our employees even more happy then what they are already today!

Wim DestoopGeneral Manager PepsiCo

Wat heeft het management van het Spaarne Gasthuis genoten van de voordracht. Boeiende voorbeelden en onderbouwd door de wetenschap. Mensen laten doen waar ze goed in zijn en vanuit passie laten werken. Bart heeft met talloze praktijkonderzoeken aangetoond dat de goede resultaten, de winst en de reputatie van een bedrijf het gevolg van het menselijk kapitaal is. De tijd vloog en ik had nog uren kunnen luisteren - wat een inspiratie. Veel dank!

Bärbel PierothSpaarne Gasthuis

Bart has delivered a very inspiring program for the Discovery Practitioners community of Insights Benelux. He is engaging, authentic, hitting the nail on its head, and very entertaining. He inspired us to offer companies sustainable leadership programs that help to create an engaged, happy and productive work force. Recommended!

Fons FeekesInsights Discovery

Bart has spoken at several of our events in the Netherlands andhas always received great reviews. He is an inspiring speaker wholeaves the audience wanting to hear more. I would recommenddoing business with Bart to anyone.

Tina CollsPresidents Institute

Bart presented for TriFinance at our "Beyond average leadership" event. His presentation was truely inspiring, often funny and recognizable. His story is filled with realistic examples of his career. He knows how to 'play' the crowd. Bart is an entertainer 'pur sang'. The combination of these aspects makes it a great experience to witness his presentation.

Jeroen KeymolenTrifinance

  Naam: *

  Bedrijf/organisatie: *

  Functie:

  Jouw referentie: *

  Bart de Bondt voor jouw evenement?

  Aanvraag beschikbaarheid