Christine Wittoeck is entert(r)ainer, spreker en digital detox traject begeleider. Ze is de bezielster van Digital Detox Academy® en auteur van “Start to Digital Detox”.
Gefascineerd door gedrag en gedragsverandering, beschouwt Christine het als haar missie om bewustwording te creëren rond het feit dat we ons gedrag in eigen hand hebben. Zij wil iedereen bewust maken van het feit dat ook gedrag ten opzichte van digitale tools in onze eigen macht ligt.

We leven nu eenmaal in een digitale wereld, maar daarom hoeft dit geen stress te veroorzaken!
Nochtans, eind 2010 kreeg Christine Wittoeck de diagnose ‘burn-out’, digitaal werken en leven waren de brandstof van haar burn-out. Drie jaar later had ze een nieuwe carrière, een groter inzicht in haar talenten en passies en weer heel veel zin in het leven.

Met meer dan 25 jaar ervaring in internationale bedrijven als IT, Sales en Marketing specialist is Christine ervaringsdeskundige op dit gebied. De evolutie van computers naar digitale communicatie heeft ze helemaal doorlopen.
Zij gelooft dat we gezond en bewust kunnen omgaan mét digitale communicatie.

Ondertussen geeft ze reeds sinds 2013 keynotes en workshops waarbij ze inzichten en handvaten geeft om zelf aan de slag te gaan, je eigen ideale digitale kader te scheppen waarin werkgeluk en plezier centraal staan. Zij faciliteert tevens digitaal welzijn in teams en bedrijven met concrete, praktische en interactieve opleidingen en trajecten.

Digital Detox Academy is ontstaan vanuit Christine’s persoonlijke ervaring als professional, want als geen ander weet ze dat het cruciaal is om Digitale Onrust om te buigen naar Digitaal Comfort.

Met haar passie voor entertainen, trainen, coachen en persoonlijke ontwikkeling betrekt ze haar publiek in alles wat ze doet… met veel vuur én de nodige dosis humor.

Talen: Nederlands, Frans, Engels
Gemiddelde duurtijd lezing: 20 – 80 minuten
Expertise in: digital detox, deconnecteren, werkbaar werk, stress en burnout preventie, mentaal welzijn
Onderwerpen: balans leven werk, communicatie, Digital Detox, HRM, Persoonlijke effectiviteit, slimmer werken

Benieuwd? Boek nu!

Inhoud lezingen

Slaaf of meester van digitaal werken?
Infobesitas (informatieovervloed, FOMO (fear of missing out), verslaafd aan Facebook, internet afleiding, email overlaad…) kunnen we dit vermijden? Christine maakt je op humoristische wijze bewust van de valkuilen van digitaal werken en geeft praktische tips hoe je efficiënt kan omgaan met digitale tools zonder er slaaf van te worden.

Bereikbaarheid in de 21ste eeuw
Do’s & Don’t s! Er hangen vaak veel verwachtingen en veronderstellingen rond bereikbaar zijn in dit tijdperk. Met deze lezing krijgt jouw publiek tips & tricks om optimaal digitaal comfort in het professionele leven te bereiken.

Etiquette in digitaal werken
Hoe gaan we om met digitale communicatie? Soms vergeten we wel eens dat het over communicatie tussen mensen gaat en niet tussen machines. Welke richtlijnen en afspraken kunnen er voor zorgen dat ook digitale communicatie efficiënt en effectief is? Welke “etiquette” kunnen we toepassen bij digitaal werken?

Talen: Nederlands, Frans, Engels
Tarief: € 1000 (exl. BTW – kilomtervergoeding vanaf 101e kilomter (+ €0,60).
Gem. duurtijd: 20 – 80 minuten

Workshop

Smarter than your smartphone
Je smartphone roept, hengelt continu naar aandacht en is meester verleider naar afleiding. Hoe is die relatie met jouw smartphone en hoe kunnen we zijn verleidingstechnieken de mond snoeren? (Minimum 8 deelnemers, max 16 deelnemers, € 1000 excl. BTW)

Referenties

Als geen ander kan Christine op een humoristische en toch confronterende manier een spiegel voorhouden, een andere kijk op work/life integratie geven en je motiveren om de online wereld af en toe achter je te laten. Deze entert(r)ainer zet je aan tot actie om effectief je brein rust te geven, technologie vóór jou te laten werken en je brein de nodige tijd en ruimte te geven om te herstellen.

Ben SansenLife & Business Coach / Keynote Speaker

Christine Wittoeck is een topdame die haar deelnemers met een stevige dosis humor uit hun comfortzone haalt.

Met zachte hand werden we tijdens de sessie “Smarter than your smartphone” geconfronteerd met ons eigen digitale tijdsverbruik. De deelnemers hebben effectief hun smartphone prikkel-armer gemaakt en gingen elk aan de slag om hun verleiding tot afleiding aan te pakken!

Dankzij Christine “roept” mijn smartphone veel minder, heb ik minder “on-line” tijdsverlies, meer tijd voor de zaken die mij vervulling geven en geniet ik nog meer van de kleine en grote dingen on-line én off-line. Bedankt Christine!

Carla Van DijckFounder van Enjoy Vitality / Vertrouwenspersoon / Mentor / Klankbord voor onderneemsters / Persoonlijke coach

Christine Wittoeck staat zelf met twee voeten in het werkende leven, waardoor ze het detoxen heel nuchter en praktisch bekijkt. Ze coacht op maat, met aandacht voor jouw professionele én privé noden, en begrip voor het concept trial en error.

Het boek “Start to Digital Detox” bevat geen zweverige principes, wel een heel praktisch boekje dat je eerst en vooral zwart op wit confronteert met het absurde van je eigen smartphonegedrag, en je vervolgens met veel praktische tips helpt om je smartphone terug te duwen in de rol die jij hem toebedeelt, in plaats van omgekeerd.

Dankzij Christine weet ik weer dat de wereld niet vergaat als ik niet elk kwartier op mijn smartphone kijk. Ik ben nu beter georganiseerd en sterker gefocust, heb meer gemoedsrust en ben hopelijk ook aangenamer gezelschap.

Eva BerghmansJournalist De Standaard

Ik volgde dit digital detox traject met enige reserve. Toch werd het een reality check.

Niettegenstaande ik er van overtuigd was (en nog steeds ben) niet verslaafd te zijn, bood het me een lens om m’n eigen smartphonegedrag te analyseren, en toch een aantal heel handige werkpuntjes te detecteren.

Christine is ervaringsdeskunidig en dat voel je , ook in haar boek “Start to Digital Detox”, dat heel toegankelijk is en niet belerend.

Prof. Dr. Lieven DemarezResearch Director iMinds

Digital Detox Traject was voor mij een tool om in te zien dat iedereen vrij is een eigen volume aan digital media te consumeren of produceren. Voor aanvang voelde ik me schuldig over de mate waarin ik me daaraan bezondigde , de digi detox heeft mij voornamelijk doen inzien dat daar geen maat op staat. Je schuldig voelen heeft geen zin.
Nagaan in welke mate jij er voordeel uit haalt en je gebruik dan daaraan aanpassen, da’s de filosofie die ik heb meegekregen en die mij tot op heden helpt. Ik ben sowieso geminderd sinds mijn volledige detox van drie weken, maar geniet nu meer van wat ik wel nog doe. In samenspraak schrappen was een goeie zet.
De tips en tricks die je meekrijgt zijn allemaal zeer praktisch en uitvoerbaar en je hebt een stok achter de deur. Het boekje is ’n must voor iedereen die verdrinkt in de digitale wereld. Je komt eruit als een getraind kanaalzwemmer!

Cath LuytenTV Maker / Host

  Naam: *

  Bedrijf/organisatie: *

  Functie:

  Jouw referentie: *

  Christine Wittoeck voor jouw evenement?

  Aanvraag beschikbaarheid