Meer en meer organisaties willen hun manier van werken herzien. Het bewustzijn over de manier van samenwerken en het verlangen om te veranderen is voelbaar in veel bedrijven, in vrijwel elke sector. Frederic Laloux omschrijft deze ‘bewustzijnssprong’ als ‘Teal’. Je kan het ook zien als een verschuiving van controle naar vertrouwen.

Hoe vergroot je op een effectieve manier de gelijkwaardigheid, de betrokkenheid en de co-creatie in je eigen team of organisatie? Hoe zorg je voor meer eigenaarschap en leiderschap in jouw werkomgeving als de structuur en de cultuur van het bedrijf waar je werkt niet meer in lijn is met de laatste inzichten, met de behoeften die er zijn, met de vraag van de markt?

Ik reik een gamma van tools en tricks aan om deze vragen te beantwoorden. Als organisatiecoach inspireer ik uiteenlopende organisaties om een cultuur van vertrouwen te installeren, waarbij er samengewerkt wordt vanuit gelijkwaardigheid en eigenaarschap. Daarvoor zet ik mijn kennis van vernieuwende sociale technologie en methodes in, zoals Sociocratie 3.0, Verbindende Communicatie, HNW en Agile werken.

Een andere mogelijkheid is om te vertrekken vanuit het individuele perspectief. Als je echt in verbinding bent met jezelf heb je goud in handen en kun je werkelijk bijdragen aan deze wereld. Zelfreflectie toepassen, constructief met je eigen spanningen leren omgaan en jezelf in vraag kunnen stellen is daarbij uitermate belangrijk.

In mijn privépraktijk coach ik mensen om alle kanten van zichzelf te omarmen en te ontdekken welke strategieën iemand heeft ontwikkeld om haar of zijn kwetsbaarheid te beschermen. Dit doe ik met een methode die Voice Dialogue heet. Hierover zijn mooie verhalen te vertellen. Als taoïst onderstreep ik ook graag het belang van lichaamsbewustzijn en hartintelligentie, van dichtbij jezelf zijn. Ik beschik over een gamma aan oefeningen en meditaties die in de sessie geïntegreerd kunnen worden.

Mijn keynotes en workshops zijn zeer afwisselend en interactief. Voor de inhoud werk ik steeds op maat, waarbij ik put uit bovenstaande en gevraagde zaken, binnen een duidelijke verhaallijn. Ik inspireer het publiek graag met korte verhaaltjes, vragen, praktijkvoorbeelden, maar vooral met korte ervaringsgerichte oefeningen, want in de ervaring leren we het meest.

Taal: Nederlands
Gemiddelde duurtijd lezing: 30 – 90 minuten
Expertise in:Sociocractie 3.0, zelfsturing, Teal, verander management, transformatie, change, Voice Dialogue, het nieuwe werken, community management
Onderwerpen: bestuur, beleid, politiek, business spiritualiteit/ethiek, innovatie, inspiratie en motivatie, leiderschap, management, persoonlijke ontwikkeling, samenwerken, slimmer werken, sociale innovatie, verandermanagement

Benieuwd? Boek nu!

Inhoud lezingen

 • Samenwerken vanuit gelijkwaardigheid
 • Het Nieuwe Werken is Sociocratisch
 • Systeemverandering begint bij jezelf
 • Van verandermoeheid naar veranderfitheid
 • Cultuurverandering kun je uitnodigen
 • Hoe je het volledige potentieel van je organisatie kan benutten
 • Duurzaamheid vanuit diversiteit
 • Word de dirigent van jouw orkest en breng keuzevrijheid en balans in je leven met Voice Dialogue
 • Hoe wordt je een Teal organisatie in de praktijk
 • Zelfsturing is wel een goed idee
 • Hoe kom je tot gedragen beslissingen?

Taal: Nederlands
Tarief: €900 (excl. BTW)
Tarief interactieve workshop: €1200 (excl. BTW)
Gem. duurtijd: 30 – 90 minuten

Voorzitterschap

Als dagvoorzitter of facilitator laat ik het publiek kennismaken met sociocratische principes, een respectvolle manier van samenwerken waarin elk perspectief op waarde wordt geschat. Door op deze manier te modereren of het publiek te betrekken ontstaat er een gelaagder gesprek en bereik je verfrissende resultaten.

Referenties

Ik voelde me veilig’. ‘Ik werd gehoord’, ‘Dat wij tegenovergestelde ideeën hadden was geen probleem’.... tijdens een lezing waarbij ik een groepsproces rond beslissen faciliteerde.

Nederigheid is het woord dat in mij opkomt

Veel respect voor de manier waarop Dette haar publiek meeneemt

Een verademing om zo te leren beslissen.

Dette inspireert ons om heel anders te kijken naar onze eigen rol in de samenwerking

Beklijvend

We gaan hier morgen mee beginnen

  Naam: *

  Bedrijf/organisatie: *

  Functie:

  Jouw referentie: *

  Dette van Zeeland voor jouw evenement?

  Aanvraag beschikbaarheid