Eddy Willems is een bekende malware-expert uit België. Hij is bestuurslid van 3 beveiligingsorganisaties, EICAR, AVAR en LSEC, en is Security Evangelist en Global Security Officer bij G DATA Cyberdefense. Hij is één van de oprichters van EICAR in 1991, één van ’s werelds eerste IT-beveiligingsorganisaties. In de loop van de jaren was hij werkzaam bij verscheidene internationale beveiligingsorganisaties. Verschillende CERT’s, persbureaus, gedrukte en online publicaties en omroepmedia, bijvoorbeeld CNN, gebruiken zijn advies regelmatig. In oktober 2013 publiceerde hij zijn eerste boek in België en Nederland, getiteld Cybergevaar (Lannoo). In december 2015 publiceerde hij een vertaalde versie van zijn boek getiteld Cybergefahr (Springer) in de Duitstalige landen. Een Engelse vertaling en update, Cyberdanger (Springer), werd gepubliceerd in 2019. Eddy is een bekende inspirerende spreker en geeft wereldwijd lezingen en presentaties voor een zeer breed publiek van kinderen tot experts.

Zwienenberg begon met computervirussen in 1988 nadat hij de eerste virusproblemen had ondervonden. Zijn interesse ontstond doordat hij virusgedrag heeft bestudeerd en sindsdien oplossingen en detectieschema’s heeft gepresenteerd. Begonnen als onafhankelijk consultant, later als R&D Manager bij CSE Ltd, als onderzoeker voor ThunderBYTE, als Chief Research Officer bij Norman en momenteel als Senior Research Fellow bij ESET. In de loop der jaren heeft hij vele extra functies bekleed in verschillende brancheorganisaties. Momenteel is hij nog steeds lid van het bestuur van AVAR, van Technical Overview Board van de WildList en als vice-voorzitter van het uitvoerend comité van IEEE ICSG. In 2018 trad Zwienenberg toe tot de Europol European Cyber Crime Centre (EC3) adviesgroep als vertegenwoordiger van ESET. Zwienenberg is sinds eind 1991 lid van CARO. Buiten dat hij een expert- en feiten-getuige is voor rechtszaken, spreekt hij regelmatig op conferenties en algemene veiligheidsseminars.

Talen: Nederlands, Engels
Gemiddelde duurtijd lezing : 30 – 90 minuten
Expertise in: cybersecurity
Onderwerpen: ICT, technologie, veiligheid

Benieuwd? Boek nu!

Inhoud lezingen

Oops! It happened again!
De problemen die malware veroorzaakt voor het cyber-ecosysteem zijn drie decennia geleden begonnen. Hoewel bekend is dat sommige virussen ouder zijn, veroorzaakten ze niet altijd te veel problemen. In deze drie decennia hebben we veel (nieuwe versies van) besturingssystemen, malware en applicaties gehad. Normaal gesproken leert men van eerder gemaakte fouten, maar op de één of andere manier lijkt het in het cyber-ecosysteem precies het tegenovergestelde te zijn. Eddy en Righard nemen je mee op een schilderachtige tour van drie decennia malware, drie decennia ecosystemen en drie decennia geschiedenis die zichzelf lijken te herhalen. Zullen we ooit leren wat we fout doen? De presentatie bevat (humoristische) herhalende cyber gerelateerde gebeurtenissen van de laatste drie decennia, ook met een serieuze ondertoon, en ondersteund door zes decennia gecombineerde ervaring van de twee sprekers.

Gemiddelde duurtijd: 30 – 45 minuten

Cyberbedreigingen 2020 en daarna…
Cyberveiligheidsveteranen Eddy Willems en Righard Zwienenberg kunnen spreken over bijna elk beveiligingsprobleem en elke trend die we tegenwoordig zien. De combinatie van beide luidsprekers biedt u meer dan 60 jaar beveiligingservaring gebundeld in één pakket. Humor, feiten en technologie worden gecombineerd in een show die iedereen zou moeten kunnen begrijpen. Elk beveiligingsonderwerp variërend van phishing, ransomware, malware, het dark web, IoT, de cloud en wereldwijde cyberdreigingen kunnen worden gecombineerd in één lezing. Het is jouw keuze om te kiezen!

Gemiddelde duurtijd: 30 – 90 minuten

Boek Cyberdanger – Eddy Willems
Het boek “Cyberdanger’ van Eddy Willems kan tijdens de lezingen worden gekocht. Het bevat interviews met vooraanstaande experts uit de industrie, is belangrijk als hulpmiddel voor de professional, maar is ook een toegankelijke introductie voor de algemene lezer. U kan meer informatie vinden via de website www.cyberdanger.com. Voor organisatoren kan het boek worden gekocht aan een gereduceerde prijs als een geschenk voor de aanwezigen van de lezing.

Covid-19 en cyber security: side effects or business as usual?
Covid-19 bracht de wereld even tot stilstand alhoewel we dat allemaal niet hadden zien aankomen. Zeer snel werd de meerderheid van de bedrijven geforceerd om hun werknemers te laten thuiswerken. Het leek wel een futuristisch scenario dat zo uit een science fiction film geknipt was. Deze  “hypothetische” wijzigingen in ons leven, het nieuwe normaal, had niemand verwacht maar het gebeurde toch, met alle cyber problemen erbij. Het is heel anders om ineens allemaal een Home Office te hebben waarbij andere criteria gelden. Hoe zit het met de connecties (VPN)? Hoe zit het met de beveiliging van lokale systemen (privé-hardware waarop gewerkt wordt)? Hoe worden de werknemers gevrijwaard van aanvallen? Cyber security bevat ineens helemaal andere onderwerpen die voordien normaal als belachelijk werden afgedaan op security conferenties. 

Eddy en Righard nemen U mee op een tour van alle ontstane cyber security problemen naar aanleiding van de Covid-19 pandemie, en zij geven ook een kijkje in de toekomst, want er is een tijd dat iedereen weer terug naar kantoor gaat na de pandemie. Dat brengt ook problemen met zich mee. Weten is kennis, met kennis kan je iets voorkomen, en voorkomen is beter dan genezen.

Talen van de lezingen: Nederlands, Engels
Tarief: € 5000 (Excl. BTW)

Referentie(s)

Eddy Willems is een ontzettend goede spreker. Onze leden genoten van zijn boeiende en zeer toegankelijke uiteenzetting. Een aanrader!

Nadine de knockNadine de knock - bestuurslid VIE Gent

Naam: *

Bedrijf/organisatie: *

Functie:

Jouw referentie: *

Eddy Willems and Righard Zwienenberg voor jouw evenement?

Aanvraag beschikbaarheid