Nadat Jeroen Walravens ontwaakte uit een maand lange coma, was de missie duidelijk.
Hij zou de beste versie van zichzelf worden die hij mogelijk kon.
Hij nam ze aan en keek nooit meer achterom. Zijn fysieke herstel bracht hem tot de kern van wie hij was, helemaal tot aan Mount Everest. In zijn dorst naar kennis en inzichten studeerde hij haast onafgebroken. Zijn eerste boek, Het is Altijd NU werd in 2016 uitgegeven bij Houtekiet en ging dankzij de grote vraag binnen de twee maanden in zijn derde druk.
Vandaag werkt Jeroen als spreker, trainer en persoonlijk coach. Hij is gediplomeerd Psychologisch Consulent, Practitioner of NLP en Professioneel Trainer. Hij gaat door het leven als trotse echtgenoot en vader van een 5-jarige zoon.

Talen: Nederlands, Engels
Gemiddelde duurtijd lezing: 35 minuten
Expertise in: persoonlijke ontwikkeling, veerkracht
Onderwerpen: balans, leven, werk, gezondheidszorg en zorg, inspiratie en motivatie, leiderschap, mens en maatschappij, ondernemerschap, persoonlijke effectiviteit, persoonlijke ontwikkeling

Benieuwd? Boek nu!

Inhoud lezingen

NU of NOOIT?
Wanneer het coronavirus uitbrak, viel alles stil. De hypothetische vraag -”Wat als je niets meer kon doen?”- werd plotseling een realiteit.

Onze routines, schema’s en prioriteiten werden behoorlijk door mekaar geschud, en wij bleven behoorlijk verward achter.

De vragen volgden algauw. Hoe lang gaat dit duren? Wat met de toekomst? Zullen we ooit terug naar het normaal terugkeren, en hoe? Onze interne modellen, die ons tot voor kort hielpen de wereld te verklaren en voorspellen, werden plots waardeloos. Onze verhalen over de wereld rondom waren niet langer afdoende om deze vreemde, nieuwe realiteit te vatten. 

Jeroen Walravens weet hoe je hiermee omgaat. Omdat het precies zo’n situatie is waar hij in terechtkwam, wanneer hij ontwaakte uit een maand lange coma, met ernstige hersenschade. Niet langer in staat om te gaan, staan of zelfs om te spreken, besefte hij algauw dat terugkeren naar het leven dat hij kende niet langer een optie was. Niet enkel was hij fysiek niet in staat om de dingen te doen die zijn leven vulden, zoals muurklimmen, met de auto rijden, lezen of zelfs socialiseren; het hersenletsel leidde tot veranderingen in zijn persoonlijkheid. Het leven werd een vreemde plek.

Het huis dat zijn leven heette was gesloopt, hij zat tem idden van het puin. Dat is wanneer hij de unieke kans zag, om een nieuw leven op te bouwen, van de grond af aan. Toegegeven, hij moest echt helemaal opnieuw beginnen, maar, hij mócht helemaal opnieuw beginnen! In de drie jaar die volgden zou hij terug leren lopen en Mount Everest bereiken. Het was daar dat hij besefte: we hebben geen idee van wat er mogelijk is voor ons of van onze kracht om die mogelijkheden te benutten. 

Hij reisde de wereld rond en werd zich bewust van zijn verantwoordelijkheid, om zijn uitzonderlijke ervaringen aan te wenden om anderen te inspireren en te informeren. Want nu, meer dan ooit, is het tijd om verandering te brengen in onze verhalen over de wereld. Van verkoopkracht naar veerkracht, profijten naar prioriteiten en van consumptie naar connectie. 

Neem contact op om te ontdekken hoe deze unieke, authentieke portie levenservaring uw team kan inspireren om door deze immense uitdaging te navigeren, zodat ook zij de verborgen kans in een crisis mogen vinden. Omdat deze talk ondersteund wordt door media, is hij uitermate geschikt voor teleconferenties.

Talen: Nederlands, Engels
Tarief: € 750 (excl. BTW)
Gem. duurtijd: 35 min.

Referenties

Jeroen Walravens is een spreker die raakt. Hij vertelt het rechttoe rechtaan, een confrontatie die
niemand onbewogen laat. Letterlijk en figuurlijk. Zijn boek, zijn trainingen en zijn lezingen maken in
elke deelnemer het eigen sterke verhaal los.

Leo Bormansinternationaal spreker en auteur The World Book of Happiness, Hope & Love (Geluk)

Je verhaal zit vol hoop, kracht en doorzettingsvermogen. Het leert mensen hoe ze hun kracht
kunnen gebruiken en waar ze deze kunnen vinden. Het inspireert en motiveert mensen om hun
grenzen verder af te tasten, dieper te graven en om te blijven geloven.

Valérie GerardGTB Vlaanderen

Deze spreker met een groot entertainer-gehalte, maakte een beklijvende indruk op onze mensen.

Geert Van ReuselThomas More

Ik ervaar je lezing als een meerwaarde voor mijn team. Het maakt ze bewuster en helpt
levenservaring opbouwen.

Ingrid SnoeysDirecteur RC Noorderkempen

Het is weinigen gegeven om een assertieve bende van 13 consultants/trainers stil te krijgen en te houden. Jeroen is het gelukt. Een puur verhaal met een boodschap en enkele rake levenslessen.

Koen Van Den BrandtCEO Atlas Grow How

  Naam: *

  Bedrijf/organisatie: *

  Functie:

  Jouw referentie: *

  Jeroen Walravens voor jouw evenement?

  Aanvraag beschikbaarheid