Johan D’Haeseleer groeide op in het Oost-Vlaamse Impe. Daar in de Denderstreek leerde zijn grootvader en grote held hem op jonge leeftijd een les die hem zou bijblijven tot ver in zijn carrière. “Hij leerde me hoe ik hefbomen kon gebruiken. Letterlijk, door me te tonen hoe ik als klein kind het wiel van een auto kon vervangen. Ik had nog niet genoeg kracht om de bouten zelf los te draaien, maar toen hij met behulp van een tweede staaf een hefboom maakte, lukt dat plots probleemloos. Wonderlijk, vond ik dat: Met een mimimum aan moeite een ogenschijnlijk zware opdracht verwezenlijken.” Het bepaalde de manier waarop D’Haeseleer nu nog naar het leven kijkt: altijd op zoek naar een efficiëntere manier om alles aan te pakken. Met minder moeite evenveel of zelfs meer verwezenlijken.

Met de les van zijn grootvader nog steeds in het achterhoofd, belandde Johan D’Haeseleer na zijn studies Industrieel Ingenieur Electro-Mechanica als werkvereenvoudiger bij de Colruytgroep.

Talen: Nederlands, Engels
Gemiddelde duurtijd lezing: 1 uur
Expertise in: persoonlijke effectiviteit, experi-mens, persoonlijk leiderschap the engineering way
Onderwerpen: balans leven werk, inspiratie en motivatie, leiderschap, management, verandermanagement

Benieuwd? Boek nu!

Inhoud lezingen

Digitaal optimalisme

In 2007 veranderde onze relatie met onze telefoon. Jawel, het kantelpunt is exact, met heel veel precisie te bepalen. Zelfs dag, uur en locatie. Ook de schuldige is aan te wijzen, maar het verdict is onvrijwillige doodslag van onze aandacht. We kregen een eenarmige bandiet in onze broekzak welke ons gedrag stuurt. Een Master of Puppets, een blijkbaar Ontembaar Beest wanneer je in meetings, aan het koffiemachine of in een of een gesprek de andere partij meerdere malen zijn/haar smartphone ziet vastnemen. Ja, het is de nieuwe normaal.

Maar dat is toch niet normaal meer?

Experi-mens

Wie wil gemiddeld zijn? Niemand toch. Terwijl gemiddeld toch normaal is. Neen, wij willen speciaal zijn, ‘buiten’gewoon, we willen groeien, veranderen, ons beste zelf worden…

Waarom vinden we (gewoon) gedrag veranderen zo moeilijk? Omdat het aanpassen van ons gedrag en onze gewoonten een samengaan is van kennis, motivatie en toestemming. En om op lange termijn succesvol te veranderen moet je op al deze domeinen inwerken.

In deze keynote laat Johan je zien, maar veel belangrijker je aanvoelen, begrijpen waarom het persoonlijk experiment je toestemming, inzicht, kennis, goesting aanpast en af en toe bijzondere verhalen oplevert.

Everything is fixable

Jawel, echt alles is fixabel. Er zijn drie domeinen die belangrijk zijn om alles te fixen. Waar begin je en hoe maak je het makkelijk.

Taal: Nederlands, Engels
Tarief: € 2000 (excl. BTW)
Gem. duurtijd: 1 uur

Referenties

Johan D’Haeseleer is een inspirerende spreker. Zijn keynote Master Your Todo list geeft goede inzichten en tips om de tijd die we dagelijks kunnen besteden aan zaken nog beter te benutten. De opgedane kennis is zowel tijdens werktijden als in privétijd makkelijk toe te passen. Enthousiast en met veel interactie met het publiek laat hij concreet zien waar we extra kwartiertjes kunnen vinden en hoe we onze ‘to do’ lijsten beter kunnen managen. We hebben na afloop van de workshop die we met hem hebben georganiseerd veel leuke reacties van deelnemers ontvangen.

Laura BuskensAlumni Officer Maastricht University

Johan, op één of andere manier weet jij je publiek (mij toch) te inspireren.Wat mij vooral bijblijft is dat het fijn is om ‘door’ je lijsten, de dingen in je hoofd te kunnen los laten. Ik ben idd ook gechoqueerd met hoeveel projecten ik tegelijkertijd bezig ben. Jeses zeg. Maar zo fijn om nu ergens ‘rust’ te vinden in het ‘systeem’ wat ik opzette.

Mirjam KoudijzerBusiness Manager Professional Services Cegeka

  Naam: *

  Bedrijf/organisatie: *

  Functie:

  Jouw referentie: *

  Johan D’Haeseleer voor jouw evenement?

  Aanvraag beschikbaarheid