Na wat omzwervingen binnen sociale organisaties in de VS, en voornamelijk na mijn werk met teenage moeders in Bedford Stuyvesant (Brooklyn, NY) terug naar België. Om met een “can do” attitude aan maatschappelijk werk te beginnen in ons land. Toen, 35 jaar geleden, was de “sociale sector” beter uitgebouwd in ons land dan in de VS, nu nog trouwens. Het leek wel alsof er geen enkel maatschappelijk of individueel probleem en geen enkele uitdaging zonder oplossing bleef liggen in ons land. Toch kwam ik snel van een kale reis terug. De kwantiteit van sociale organisaties, de middelen die nodig zijn voor hun instandhouding, staat niet in verhouding met de impact die ze genereren. Dat komt omdat er (nog steeds) te weinig ondernemerschap en realiteitszin is bij vele “sociale voorzieningen”. Een voorbeeld: nog steeds krijgen mensen training voor beroepen die morgen niet meer zullen bestaan! Ik zocht naar een organisatie die duurzame impact genereert bij kanszoekende jongeren. Een vereniging met als DNA een can do “attitude”, geloof in de jongeren en groot engagement. Gelukkig kwam YouthStart Belgium op m’n pad, waar ik sinds de start in 1998 aan de slag ben als directeur corporate partnerships en het voorrecht heb te werken met een team (o.a. freelance trainers) van erg gedreven en competente personen.

Taal: Nederlands
Gemiddelde duurtijd lezing: 60 – 90 minuten
Expertise in: CSR specialist (België en internationaal) sinds ruim 20 jaar
Onderwerpen: Diversiteit en multiculturaliteit, innovatie, MVO

Benieuwd? Boek nu!

Inhoud lezing

CSR en sociaal engagement binnen mijn bedrijf; hoe begin ik eraan? De voordelen voor mijn bedrijf.
Personeelsleden de kans geven tot vrijwilligerswerk tijdens hun werkuren; hoe begin ik eraan, is het sop de kolen waard?
Talent vinden waar niemand anders zoekt: de aspiraties van NEET jongeren; not in employment, education or training en uw vacatures.
Definitief counteren van aanhoudende jeugdwerkloosheid; mogelijkheid of utopie?
Investeren in kanszoekende jongeren; YouthStart, een unieke benadering.

Taal: Nederlands
Tarief: € 1000 (excl. BTW) – gaat integraal naar YouthStart
Gem. duurtijd: 60 – 90 minuten

Referenties

Lena heeft al verschillende decades ervaring in de non profit en op het terrein van CSR. Ze deelt haar waardevolle inzichten vol passie waardoor je als toehoorder geïnspireerd wordt om maatschappelijk aan de slag te gaan.

  Naam: *

  Bedrijf/organisatie: *

  Functie:

  Jouw referentie: *

  Lena Bondue voor jouw evenement?

  Aanvraag beschikbaarheid