Maartje Wolff is een ervaren spreker, trainer en consultant op het gebied van organisatiecultuur, werkgeluk, purpose en storytelling, strategie en interne communicatie. Na een studie Communicatie (HEAO) en Cultuur Organisatie en Management (VU) werkt ze jarenlang in de bedrijfsjournalistiek en interne communicatie. Totdat ze in 2014 samen met Fennande van der Meulen Happy Office opricht om werkgeluk in organisaties normaal te maken. Het veranderen van organisatiegedrag staat daarbij centraal. “Vaak vinden managers en medewerkers een onderwerp als cultuur ongrijpbaar en abstract, maar ik denk dat je deze wel degelijk kunt beïnvloeden en sturen.” Vanuit Happy Office geven Maartje en Fennande inspiratiesessies, workshops en begeleiden ze organisaties over langere periodes bij cultuurveranderingen. Happy Office is een van de thought leaders en voorlopers op het gebied van werkgeluk en organisatiecultuur en heeft als een van de eersten in Nederland een vierdaagse, diepgaande Opleiding tot Werkgelukdeskundige ontwikkeld. Maartje en Fennande zijn bezig met een boek over werkgeluk, persoonlijk leiderschap en organisatiecultuur dat in september 2020 verschijnt.

Maartje’s lezingen kennen een wetenschappelijke achtergrond en een praktische insteek. “Het gaat erom dat je dingen doet voor meer werkgeluk en daarvoor reik ik graag de tools aan.” Haar kennis over de positieve psychologie deed zij op bij het Rendement van Geluk (Erasmus), tijdens de opleiding tot Gelukkig Werken Coach (Gelukkig Werken Academie – Onno Hamburger) en tijdens de opleiding tot Chief Happiness Officer (Woohoo INC. Denemarken). Ze combineert deze wetenschappelijke basis met ruime praktijkervaring in het ontwikkelen en faciliteren van workshops, opleidingen en in company programma’s. Daarnaast spreekt ze met grote regelmaat op conferenties in binnen- en buitenland. Als Happy Office is ze initiatiefnemer van de Week van het Werkgeluk en The International Week of Happiness at Work.

Talen: Nederlands, Engels
Gemiddelde duurtijd lezing: 1 – 2 uur
Expertise in: werkgeluk, persoonlijk leiderschap en organisatiecultuur
Onderwerpen: balans leven werk, HRM, Inspiratie en motivatie, leiderschap, management, ondernemerschap, persoonlijke effectiviteit, persoonlijke ontwikkeling, psychologie, samenwerken, slimmer werken, sociale innovatie, teambuilding, verandermanagement

Benieuwd? Boek nu!

Inhoud lezingen

Introductie Werkgeluk 
Interactieve en energieke lezing over werkgeluk, waarin we ingaan op: Hoe staat het ervoor in Nederland en in de wereld? Waarom is werkgeluk zo belangrijk en wat levert het op? Wat is werkgeluk volgens de wetenschap (definitie + pijlers van werkgeluk)? Wat is het verschil tussen werkgeluk en werktevredenheid? Wat draagt het meeste bij tot werkgeluk? Wie is verantwoordelijk? Wat kun je morgen anders doen? Praktische ideeën en tips om direct toe te passen.

De kracht van Purpose
Purpose gaat over de reden dat je je bed uitkomt iedere morgen. Waarom doe je wat je doet? Wat vinden mensen in de organisatie werkelijk belangrijk? En wat is jullie reden van bestaan? Deze vragen staan centraal tijdens deze interactieve lezing. Het hebben van een duidelijk en gedeeld doel is namelijk essentieel voor werkgeluk en organisatiesucces. Wanneer medewerkers weten wat de purpose van hun organisatie is en zich ermee verbonden voelen, zijn ze meer betrokken en bevlogen. Aan bod komen: De betekenis van werk en hoe een sterke purpose bijdraagt aan werkgeluk. De business case van purpose + inspirerendevoorbeelden. Hoe organisaties en medewerkers hun purpose kunnen vinden en leven. Na deze interactieve en inspirerende lezing hebben deelnemers praktische handvatten om aan de slag te gaan.

Floreren tijdens veranderingsprocessen
Deze lezing laat je nadenken over je eigen mindset. Hoe creëer je meer of hoe behoud je je werkgeluk tijdens veranderingsprocessen? Daarnaast krijg je tools om je eigen gedrag te veranderen en anderen te helpen bij hun gedragsverandering. De lezing bevat verschillende oefeningen en gaat in op wat mindset is en waarom het belangrijk is. Wat motiveert mensen? Welke mindset draagt bij aan je succes? Hoe kun je mensen betrekken en hoe zet je verandering in gang?

Taal: Nederlands, Engels
Tarief: € 1500 – 2000 (exl. BTW)
Gem. duurtijd: 1 – 2 uur

Inhoud workshops

Workshop Werkgeluk in Teams
Gelukkige medewerkers presteren beter. Dat is belangrijk voor mensen en voor organisaties. Deze workshop is bedoeld als eerste stap op weg naar meer werkgeluk in organisaties. Tijdens deze praktische kennismaking krijgen deelnemers een goed beeld van wat werkgeluk inhoudt en wat je als individu of organisatie kunt doen om werkgeluk te vergroten. Aan de hand van theoretische inzichten, wetenschappelijk onderzoek, cijfers, best practices en leuke oefeningen leggen deelnemers een gedegen basis om zelf en met elkaar met werkgeluk aan de slag kunnen. Het resultaat van de workshop is een plan van aanpak om als team aan de slag te gaan.

Workshop Schrijf je Team Manifesto
Wat is de purpose van je organisatie? Welke waarde voegt jouw team of afdeling toe voor wie? En hoe dragen jullie bij aan de organisatiedoelstellingen? Veel teams en afdelingen worstelen met dit vraagstuk. Het vinden, verwoorden en vormgeven van je purpose en waarden geeft helderheid en leidt tot meer werkgeluk. In deze workshop formuleren teams hun purpose, waarden en het daarbij behorende gedrag. Na de workshop hebben de deelnemers een mooi document in handen dat richtlijnen geeft voor hoe zij als team gelukkig samenwerken.

Workshop Personality Poker
Niemand is hetzelfde en niemand wordt van dezelfde dingen gelukkig. Dat weten we allemaal en toch lijken we dat op ons werk soms te vergeten. Hoe help je elkaar bij het creëren van meer werkgeluk als je niet weet wat een ander gelukkig maakt? In de eerste plaats door inzicht te krijgen in wie je collega’s zijn en wat bijdraagt aan hun werkgeluk. En dat is precies waar de workout Personality Poker over gaat. In deze workshop leer je elkaar nog beter kennen en ga je in gesprek over wat jou gelukkig maakt op het werk.

Workshop Werkgeluk met Lego Serious Play
Kinderen spelen graag met lego. Niet voor niets. Spelen met lego spreekt verschillende zintuigen en verschillende hersendelen aan en leidt tot meer creativiteit. Niet alleen bij kinderen maar ook bij volwassenen. In de workshop Werkgeluk met Lego Serious Play gaan teams op zoek naar wat ze kunnen doen om werkgeluk te vergroten. Hoe ziet je team, afdeling of organisatie eruit als werkgeluk centraal staat? En wat kunnen jullie doen om dat te bereiken?

Workshop Mindset, Gedrag en Gewoontes
Wil je meer betekenis, verbinding, voortgang en plezier in je werk ervaren? Dan moet je dingen doen die je gelukkig maken. In de workshop Mindset, Gedrag & Gewoontes leren deelnemers hoe deze begrippen hun werkgeluk kunnen beïnvloeden en hoe ze met kleine stappen gedrag en gewoontes kunt veranderen. Na de workshop hebben de deelnemers voldoende ideeën en mogelijkheden om in de praktijk te brengen.

Tarief: € 2500 – 3000 (exl. BTW)
Gem. duurtijd: 4 uur

Inhoud voorzitterschap

Voor de Week van het Werkgeluk onderzoeken we hoe het staat met werkgeluk in Nederland (en in de rest van de wereld). Een van de uitkomsten van dit onderzoek is dat aandacht voor werkgeluk loont. In organisaties waarin aandacht is voor werkgeluk, zijn mensen over het algemene gelukkiger. En wanneer mensen gelukkig zijn op hun werk zijn ze overall gezonder, vitaler en leuker. Daarbij werken gelukkige medewerkers beter samen, zijn ze creatiever, meer betrokken en productiever. Kortom, door meer te sturen op werkgeluk, kunnen mensen en organisaties floreren en daar wordt de wereld beter van.

Naast dagvoorzitter en interviewer is Maartje ook ervaren als facilitator (specifiek op het gebied van Open Space Technologie (Unconference) en Lego Serious play).
Een onconferentie (Engels: unconference) is een bijeenkomst met een vrije structuur, waarvan de inhoud wordt bepaald door de deelnemers. Echter, voor een goede flow en heldere resultaten zijn er wel degelijk richtlijnen. In het kader van de Week van het Werkgeluk (en ook in company) heeft ze vanuit Happy Office een aantal zeer succesvolle onconferenties geleid.

Tarief: € 2500 – 5000 (exl. BTW)

Referenties

Maartje weet haar kennis op een leuke en inspirerende manier over te brengen waarbij ze zich aanpast aan de groep. Theorie ondersteund door oefeningen en praktijk voorbeelden.

Het heeft me veel meer gebracht dan ik vooraf had gedacht of verwacht! Mede door de bevlogen trainer Maartje ben ik heel enthousiast. Een prima mix van theorie en praktijk, je kan er meteen mee aan de slag!

Maartje creëert een hele fijne sfeer. Ze heeft veel ervaring en kan het verhaal goed overbrengen.

Maartje is een warme persoonlijkheid en haar verhaal inspireert om met werkgeluk in je eigen organisatie aan de slag te gaan.

Maartje weet vanaf het begin een hele goede sfeer neer te zetten en veel veiligheid te creëren.

This is great for everybody who wants to learn more about Happiness @ Work. Especially also for HR professionals. Maartje Wolff is a great leader of this journey.

De persoonlijke en betrokken begeleiding van Maartje maakt de cursus helemaal compleet.

Maartje deelt al haar kennis, expertise en concrete tools in een prettige open sfeer met veel ruimte voor discussies en oefeningen waardoor het geleerde ook beklijft.

Allereerst nog hartelijk dank voor je uitstekende verhaal over werkgeluk gisteren. Ik ben zeer tevreden en ik krijg goede feedback van mijn collega’s.

  Naam: *

  Bedrijf/organisatie: *

  Functie:

  Jouw referentie: *

  Maartje Wolff voor jouw evenement?

  Aanvraag beschikbaarheid