De enthousiaste en energieke Mattias Losoli (23 jaar) ontdekte tijdens zijn studies als Burgerlijk Ingenieur, zijn passie voor ondernemerschap. Op zijn jonge leeftijd heeft hij al een stevige weg afgelegd.

Drie jaar geleden richtte hij Filia op om exclusie van ouderen tegen te gaan door hen in contact te brengen met jonge studenten. Na een succesvolle implementatie ging Mattias zijn volgende uitdaging aan. Hij schreef zich in voor het “CEO for One Month” programma en werd uit 2700 kandidaten als winnaar uitgekozen. Dit programma gaf hem de mogelijkheid reverse mentoring mee te maken met de CEO van een Fortune 500 company. Na deze verrijkende ervaringen ontdekte hij een simpele strategie om zijn passie te ontdekken. Zijn droom was om deze ontdekking met zoveel mogelijk mensen te delen, wat een realiteit werd tijdens zijn TEDx Talk. Een droom die mogelijk werd door hard werk en inzet. Momenteel is Mattias volop bezig met zijn start-up “Talk To C”. Hierbij helpt hij bedrijven met hun acquisitie strategie gericht op de jongere generatie waarbij hij richting geeft in het aantrekken van jonge, competitieve talenten die passen bij het bedrijf en die de juiste (soft) skills hebben.

Het zijn de inzichten en kennis die Mattias tijdens zijn traject heeft opgedaan die hij graag met mensen deelt. Wie Mattias leert kennen, zal meteen voelen dat hij een inspirator is die je op persoonlijk en professioneel vlak naar een hoger niveau wenst te tillen. Hij beschrijft zichzelf met 3 P’s: Positive, Passion & Perseverance!

Taal: Nederlands
Gemiddelde duurtijd lezing: 20 – 40 minuten
Expertise in:Drijfveren jongere generatie, reverse mentoring, passie ontdekken, inspireren, ondernemerschap, personal development
Onderwerpen: balans leven werk, HRM, Inspiratie en motivatie, management, ondernemerschap, persoonlijke ontwikkeling, slimmer werken

Benieuwd? Boek nu!

Inhoud lezingen

Hoe trek je de jonge generatie aan?
“De jonge generatie wenst meer purpose, vindt bedrijfscultuur belangrijk, hecht meer belang aan flexibiliteit dan aan loon, … Voor werkgevers een uitdaging om hier op een juiste manier rekening mee te houden in hun HR beleid. Tijdens deze lezing ontdek je op een interactieve manier wat de jongere generatie drijft, hoe hun gedachtegang verloopt bij een jobkeuze en wat ze exact verwachten van bedrijven en bereid zijn om te geven. Het publiek krijgt gefundeerde inzichten die bijdragen tot een juiste aanpak en het nemen van juiste beslissingen inzake aanwerving & retentie strategie.”

Reverse mentoring, succes of flop?
“Wat kan de impact en effectiviteit van de input van een jong talent zijn op het hoogste level? Mattias ging deze challenge aan als jonge twintiger binnen een Fortune 500 company. Deze lezing start met inzichten omtrent reverse mentoring, gebaseerd op feiten en zijn eigen bevindingen. Daarna wordt er ingezoomd op de effectieve implementatie van reverse mentoring met voorbeelden, do’s & don’ts,… Deze interactieve en inspirerende lezing overtuigt het publiek om reverse mentoring te implementeren op alle levels van hun bedrijf. ”

Je passie ontdekken? Zeer simpel!
“Hoe ontdek je je passie en kom je te weten wat je écht graag doet? Veel mensen worstelen hier dagelijks mee. Dit kan leiden tot frustraties, stress en demotivatie. Tijdens deze lezing ontdek je een simpele, maar effectieve aanpak om jezelf te ontdekken. De lezing is zo opgebouwd dat het publiek geïnspireerd en met een effectieve methodiek aan de slag kan!”

Taal: Nederlands
Tarief: € 1250 (exl. BTW)
Gem. duurtijd: 20 – 40 minuten

Referenties

"Mattias heeft de gave om een boodschap te creëren die verbindt. Dankzij zijn simpele metaforen krijgt hij iedereen in de zaal mee."

Dirk DaenenGeneral Manager United Business Institutes & TEDx Coach

Als CEO for One Month beschikt Mattias op jonge leeftijd over een sterke persoonlijkheid die hij combineert met een intelligente ondernemerschapsmentaliteit.

Nico ReeskensGeneral Manager The Adecco Group

  Naam: *

  Bedrijf/organisatie: *

  Functie:

  Jouw referentie: *

  Mattias Losoli voor jouw evenement?

  Aanvraag beschikbaarheid