Mijn naam is Rijn Vogelaar. Ik ben sociaal psycholoog en auteur van boeken over de dynamiek van enthousiasme. Het denken en het gedrag van mensen heeft mij altijd gefascineerd. Met veel plezier heb ik dan ook een groot deel van m’n werkende leven psychologisch onderzoek mogen doen. Eerst vanuit de wetenschap, toen binnen de overheid en daarna in de commerciële wereld van het marktonderzoek. Tot mei 2013 was ik CEO van onderzoeksbureau Blauw Research. Tot voor kort was ik ook gastdocent aan de School of Design van de Polytechnical University in Hong Kong. Tegenwoordig schrijf ik boeken over de dynamiek van enthousiasme en geef ik presentaties, workshops en trainingen gerelateerd aan dit onderwerp. Daarnaast doe ik onderzoek naar de de relatie tussen ICT, digitalisering en geluk en ben ik bezig met een promotie-onderzoek naar de dynamiek van enthousiasme aan de Universiteit Leiden.

Talen: Nederlands, Engels
Gemiddelde duurtijd lezing: 1 uur
Expertise in:Positieve psychologie, en met name de dynamiek van enthousiasme
Onderwerpen: Balans, leven, werk, business, spiritualiteit/ethiek, ICT, communicatie, innovatie, internationalisering, duurzaamheid, filosofie en religie, gezondheidszorg en zorg, HRM, internationalisering, inspiratie en motivatie, klantrelaties, leiderschap, management, marketing, media en journalistiek, mens en maatschappij, MVO, netwerken, ondernemerschap, onderwijs, persoonlijke effectiviteit, persoonlijke ontwikkeling, psyschologie, sales, samenwerken, strategie, teambuilding, technologie, verandermanagement, wetenschap

Benieuwd? Boek nu!

Inhoud lezingen

Het is mijn overtuiging dat sturen op enthousiasme, flow en persoonlijk talent een positieve impact heeft op de wijze waarop we met elkaar omgaan. Het heeft consequenties voor de manier waarop we organisaties aansturen en de samenleving inrichten. Mensen, teams en organisaties functioneren optimaal, zijn succesvol en dragen het meeste bij als enthousiasme hun leidraad is. Mijn presentaties, workshops en trainingen zijn bedoeld om inzicht te geven in de dynamiek van enthousiasme en concrete handvatten te bieden om er mee aan de slag te gaan. Mijn missie is geslaagd als het publiek met veel energie en vol ideeën de zaal uitloopt.

Ook de thema’s zijn heel divers. De éne keer gaat het over het enthousiasmeren van klanten en het creëren van superpromoters, een andere keer over medewerkermotivatie. Soms ligt de nadruk op de NPS methodiek, sociale media gebruik of storytelling. Het kan ook gaan over innovatie, samenwerking tussen afdelingen of rationeel- en emotioneel beslisgedrag. Vaak is het ook een combinatie van deze onderwerpen. Altijd met de dynamiek van enthousiasme als uitgangspunt.

Presentaties kunnen gaan over de volgende thema’s:

– Klantgerichtheid, klant-enthousiasme en superpromoters.
– Het effectief inzetten van klantmetingen d.m.v. NPS systematiek of andere methoden
– Medewerkermotivatie en de interne dynamiek van enthousiasme van een organisatie
– Social Media en de dynamiek van enthousiasme onder klanten en medewerkers
– Klanten en medewerkers raken met de hogere doelstelling (Flame) van een onderneming) Hier een link naar een Flame workshop: https://vimeo.com/85326199
– De presentaties zijn geschikt voor zowel bedrijfsleven als overheid. Hier een aftermovie (2 minuten) van een theatercollege op uitnodiging van de Gemeente Assen over de “Dynamiek van Enthousiasme”.
– Het stimuleren van samenwerking tussen afdelingen, divisies of landen van een onderneming (Flow).
– Storytelling op basis van de dynamiek van enthousiasme (Flood)
– Succesvoller worden door het aanwakkeren van superpromoters en fakkeldragers (Flood)

In overleg met de opdrachtgever pas ik m’n presentie aan qua onderwerpen, interactiviteit en lengte. Ik verwerk graag specifieke informatie van de organisatie of de branche. De presentaties zijn ontworpen door een vormgever. Ze bevatten weinig tekst maar eerder beelden, video’s, cases, concrete handvatten en inspirerende voorbeelden uit sport, muziek en bedrijfsleven.

Talen: Nederlands, Engels
Tarief: € 3750 (excl. BTW)
Gem. duurtijd: 1,5 uur

Workshops

 • Dynamiek van enthousiasme
 • Superpromotors, de kracht van klant-enthousiasme
 • Teamflow, positieve groepsdynamiek

Talen: Nederlands, Engels
Tarief: € 3750 (excl. BTW)
Gem. duurtijd: 2-4 uur
Deelnemers: 10 – 25

 • Storytelling vanuit de dynamiek van enthousiasme

Talen: Nederlands, Engels
Tarief: € 5750 (excl. BTW)
Gem. duurtijd: 8 uur
Deelnemers: 10 – 25

Referenties

Rijn heeft op ons event/congres Klantpasta! in 2017 als hoofdspreker gefungeerd. Thema was: ‘De kracht van enthousiasme’.
Onze doelgroep voor dat congres was het hele team van de tandartspraktijk. Van praktijkeigenaar tot assistent. Totaal bestond het publiek uit circa 300 personen.
Ook tijdens Klantpasta! 2018 heeft Rijn een workshop verzorgd. Deze was gebaseerd op zijn boek ‘Negativiteit’. Ook hier heeft hij opnieuw hoog gescoord (8+) in de evaluaties. Een optreden van Rijn laat een zeer positieve indruk achter. In de werkwijze van Rijn is een mooie balans te zien tussen inhoudelijkheid en ontspanning (humor, muziek). Hierdoor weet hij de connectie met alle niveaus van zijn publiek continue vast te houden. Daarnaast is gebleken dat Rijn een flexibele en relaxte persoon is om mee samen te werken. En natuurlijk brengt hij zijn missie over ‘enthousiasme’ zelf in de praktijk. De extra investering in het meenemen van de gitarist James is overigens zeker de moeite waard! Hier een artikel over het event.

Anne-Pieter van Rieteigenaar Edin Dental Academy

Rijn Vogelaar made my day. Een positivo van top tot teen die vertelt over de gevolgen van negativiteitsdenken in onze maatschappij en wat we kunnen doen om hieruit te komen. Nou, naar mister himself luisteren is de eerste stap wat mij betreft. Zijn boodschap werd nog wat extra kracht bijgezet door een muzikaal intermezzo.

Anke van Dalfsen-DriessenMarCom professional

De tijd vloog voorbij. Boeiende en leuke presentatie!

Els Langeveld-Pluymdocent Engels DaCapo College Sittard

Zojuist een presentatie bijgewoond van Rijn Vogelaar over klantgerichtheid, enthousiasme en NPS. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik altijd kritisch ben geweest over het NPS systeem. Maar Rijn weet heel erg goed de essentie uit de theorie te halen en daar op door te pakken. Focus op het beoogde resultaat en niet op de methodiek of het systeem. Postiviteit en enthousiasme is de key!

Joost GeurtsRabobank

Employee engagement is much more than just ‘satisfaction or dissatisfaction’. It is about pleasure, feeling safe and supported and being challenged on your strengths. About constant feedback and most importantly, having a higher purpose. Last Friday Mr. Rijn Vogelaar explained our Management Team all about the Enthusiasm Theory and the ‘Flame’, Flow and Flood.’ An eye opener! Facilitating ‘The Flow’ – in my opinion – should be every manager’s objective.

Lotte MastwijkLC Packaging

Vanmiddag een theatercollege gevolgd bij Rijn Vogelaar. Super gemotiveerd – en uiteraard stuiterend van enthousiasme – stond ik anderhalf uur later weer buiten.

Ellen Broekhuizen

  Naam: *

  Bedrijf/organisatie: *

  Functie:

  Jouw referentie: *

  Rijn Vogelaar voor jouw evenement?

  Aanvraag beschikbaarheid