Sandra De Milliano is meervoudig ondernemer en investeerder. Zo is zij onder meer oprichter van Podia Publishing, een internationale online uitgeverij, initiatiefnemer en partner van Gimsgiy.BusinessTV, een online tv-kanaal voor ondernemers en founding partner van WebinarSolutions, pionier in professionele webinars en livestreams in de Benelux.
Ze is auteur van 5 boeken waaronder het zeer actuele boek: ‘Experttips voor een winstgevend online leerplatform.’ Met haar lezingen, webinars en blended coachingtrajecten helpt ze ondernemers, managers, experts en professionals om te innoveren en slim, rendabel en resultaatgericht aan de slag te gaan met digitale media en bijhorende platformen.

De creatieve econoom in tv-wereld
Na het behalen van haar master in de Toegepaste Economische Wetenschappen en Beleidsinformatica, dit met onderscheiding, kreeg Sandra aanbiedingen van banken en consultingbedrijven. Toch besloot ze een meer creatieve richting uit te gaan. Ze deed mee aan het VRT redactie-examen en kon starten bij de Nieuwsdienst.
“Ik hou van afwisseling en uitdaging. Ik vond het leuk om interessante mensen te ontmoeten en te interviewen. Video maken is ook teamwork, ik hou ervan om samen te werken met gespecialiseerde vakmensen zoals cameracrew, monteurs en regisseurs. Op het einde van de dag heb je ook een tastbaar eindproduct in de vorm van één of meerdere video’s in het nieuws. Maar mijn grootste motivator was vooral veel kunnen bijleren en mij elke dag opnieuw verdiepen in een nieuwe materie en leefwereld. Daarom werk ik ook vandaag nog heel graag samen met experts, ondernemers en investeerders van wie ik altijd ik iets kan leren.”
Rond het jaar 2000 kreeg Sandra de kans om mee te werken aan een nieuwe Vlaamse zender: Vitaya. Vitaya stond toen voor inhoudelijk sterke magazines van eigen bodem en vooral voor positief nieuws. Dit sprak Sandra meteen aan na zoveel jaren ‘slecht’ nieuws brengen. Ze werd freelance eindredacteur en richtte een bedrijf op voor de productie van Vitaya-reportages van a tot z. Al vrij snel ging haar productiehuis ook aan de slag voor andere tv-zenders. Als vrijwilliger maakte ze reportages voor ngo’s in Europa, Afrika, Azië en Zuid-Amerika.

Internationaal master trainer en gastdocent
Als eindredacteur en journalist voor onder andere Kanaal Z en SBS, werd Sandra meer en meer gevraagd voor mediatraining en communicatieconsulting. Ze ging internationale bedrijven helpen met hun mediastrategie, corporate branding en contentmarketing. Al snel werd ze ingeschakeld om verandertrajecten te begeleiden en kwamen daar ook interne communicatie en learning en development bij. Sandra ging zich verdiepen in breinleren, quantum fysica, NLP, ericksoniaanse communicatie en systemisch denken.
Sandra schreef haar eerste businessboek en werd gelijk gevraagd als gastdocent en executive coach bij enkele (business)scholen zoals Antwerp Management School, Vlerick International Business School en Thomas More. Ze had intussen ook een 4-jarige specialisatie in Psychodynamica afgerond en haar focus verplaatste zich naar leiderschapsontwikkeling, executive coaching en strategische begeleiding van management retreats. Wereldwijd begeleidde ze directieteams van multinationals bij visie-, missie- en leiderschapsontwikkeling.
“Mijn carrière boomde, mijn bankrekening ook, maar ik was constant aan het werk of onderweg. Ik wou een andere lifestyle met meer tijd voor gezin, kinderen en mezelf. Meer tijd om te genieten van het leven. De opmars en democratisering van online video maakte dit mogelijk. Ook al sta ik van nature liever achter de camera, de vele voordelen van een videopresentatie hebben mij overtuigd. Ik begon met online videoboodschappen, videoblogs en leervideo’s. In 2010 presenteerde ik mijn eerste live webinars via het internet.”

WebinarSolutions en het gat in de markt
Sandra ging op zoek naar faciliteiten om haar leervideo’s op te nemen en te streamen, maar vond hiervoor geen kwalitatieve betaalbare oplossing. Sandra had een gat in de markt ontdekt.
“Een professionele tv-studio boeken was niet rendabel en betaalbare studio’s hadden niet de kwaliteit die ik zocht. Dus zorgde ik zelf voor een oplossing om professionele producties te maken op een effectieve en rendabele manier. Dit was de eerste mobiele versie van de WebinarSolutions Studio.”
Intussen is WebinarSolutions uitgegroeid tot een succesvol bedrijf gespecialiseerd in rendabele, professionele audiovisuele producties, studio webinars en livestreaming van keynote presentaties.

Produceer je digitaal product met Podia Publishing
In 2020 richtte Sandra Podia Publishing op. Een online uitgeverij die je helpt met het voorbereiden, produceren en internationaal vermarkten van je online product: van ebook tot winstgevend online leerplatform. Over dit laatste gaat ook het meest recente boek van Sandra: Experttips voor een winstgevend online leerplatform.
“We moeten anders gaan denken over werken en ondernemen. Een 9-to-5 job is een overblijfsel uit het verleden. Klanten vandaag betalen voor de waarde die ze krijgen. Als ondernemer komt het erop aan maximale waarde te leveren. Hoeveel werkuren hierin zitten is van ondergeschikt belang. Met digitale producten kan je makkelijk schalen, dat is meer verdienen met evenveel werkuren. Dit geldt trouwens niet alleen voor ondernemers en bedrijven maar voor iedereen. Niemand weet wat de toekomst brengt en hoelang je nog kan of wil werken. Dus als je het mij vraagt zou iedereen ervoor moeten zorgen dat hij of zij een ‘passief inkomen’ heeft naast het werkinkomen.“
Profetische woorden 6 maanden voor het uitbreken van de Corona Pandemie.

Ondernemen in tijden van Corona
Naar aanleiding van de Corona crisis heeft Sandra samen met een aantal partners een project opgezet om ondernemers in moeilijkheden te ondersteunen. Dit programma biedt zowel financiële ondersteuning als een intensief quantum business coaching traject.
“Ik ben op mijn best in crisis situaties. Als alles zijn gangetje gaat dan verveel ik me te pletter. Daarom hou ik ook van start-ups en scale-ups, daar zijn altijd wel uitdagingen die moeten aangepakt worden. Uitdagingen houden me scherp en verplichten mij als ondernemer om creatief te zijn, te innoveren en mijn business model te optimaliseren. Veel ondernemers vandaag laten het hoofd hangen. Met dit project help ik hen om ook de vele opportuniteiten te zien en positief actie te ondernemen.”

Talen: Nederlands, Engels
Gemiddelde duurtijd lezing: 12 – 90 minuten
Expertise in: Digitale media, Blended learning & development voor maximale leerimpact, Doelgericht en strategisch communiceren met online video, Innovatief ondernemen, starten en schalen van bedrijven, Zelf-leiderschap & Quantum-self coaching, Professionele webinars & livestreaming, Professioneel webinars presenteren en hosten, Presenteren voor camera, Mediatraining, Expert branding & content marketing, Online werken & online businessmodellen.
Als ambassadeur praat ik ook graag over: Hoogbegaafde en getalenteerde kinderen in het onderwijs, Innovatieve methodes, tools en technologie voor het onderwijs
Onderwerpen: balans leven werk, business spiritualiteit/ethiek, communicatie, kennismanagement, leiderschap, marketing, media en journalistiek, ondernemerschap, onderwijs, persoonlijke effectiviteit, persoonlijke ontwikkeling, slimmer werken, technologie

Benieuwd? Boek nu!

Inhoud lezingen

Professioneel aan de slag met live webinars

 • In deze presentatie ontdek je hoe je professioneel kan starten met live webinars en/of hoe je je webinars kan professionaliseren.
 • Wanneer zet je webinars in en wanneer niet?
 • Hoe maak je een webinar effectief en interactief?
 • Wat komt er allemaal bij kijken en wat heb je nodig?
 • Hoe kies je de webinarsoftware, al dan niet GDPR-proof?
 • Hoe bouw je een webinarstudio?
 • Hoe maak je een interactief draaiboek en script?
 • Hoe bereiden sprekers en moderatoren zich optimaal voor?
 • Met het handige stappenplan en de praktische checklist kan je zelf direct aan de slag.
 • Deze presentatie wordt op maat aangepast volgens het kennisniveau van de doelgroep en het gewenste toepassingsdomein: learning&development, interne communicatie, marketing, klanten, aandeelhouders,…
 • Deze lezing is de perfecte introductie bij de workshop:
 • Maak je webinardraaiboek voor meer impact en interactiviteit met je live webinar

Optimaliseer je leerimpact met blended learning

 • Hoe stapsgewijs en agile professionaliseren met blended learning?
 • Wat wel en wat niet digitaliseren voor maximale leerimpact?
 • Waarop letten bij het opzetten van een online leeromgeving?
 • Hoe motiveer en enthousiasmeer je je deelnemers online?
 • Welke digitale media en welke videostijlen werken goed voor welke leerdoelen?
 • Geïllustreerd aan de hand van praktijkvoorbeelden.
 • Deze lezing is de perfecte introductie bij de praktische workshop: Bouw je leerplatform in 135 minuten.

Overtref je doelen met Quantum-Self coaching

 • Wat zijn de basisprincipes van de toegepaste quantumfysica?
 • Wat heeft dit te maken met de hersengolven?
 • Hoe kan dit jou helpen om je doelen sneller te bereiken en te overtreffen?
 • Deze lezing wordt op maat aangepast aan de doelgroep en desgevallend ook aan een specifiek doel. Quantum-self coaching is onder meer effectief voor het stimuleren van ownership en ondernemerschap, leiderschapsontwikkeling en business groei, aanpakken van spreekangst en authentiek communiceren, verandering van gedrag en gewoonten, persoonlijke en professionele ontwikkeling, stress- en burnout preventie, …
 • Deze lezing is de perfecte introductie bij de Quantum-self connection workshop

Financiële intelligentie: bouw aan je vermogen, ook in tijden van crisis

 • Spaargeld op de bank verliest waarde en de pensioenuitkering alleen volstaat niet om comfortabel te leven. Hoog tijd dus om op zoek te gaan naar alternatieven.
 • In deze lezing verduidelijkt Sandra de basisprincipes van financieel management. Aan de hand van enkele eenvoudige en praktische richtlijnen ontdek je hoe je geld best beheert, reserveert en maximaal laat renderen.
 • Deze lezing is ook mogelijk in de vorm van een praktische workshop: Maak je financieel plan en bouw aan je vermogen

Meer klanten en meer omzet met video en webinar

 • Wat zijn de 7 uitdagingen van de customer journey?
 • Hoe zorg je voor tevreden en terugkerende klanten?
 • Hoe kan video/webinar hierbij helpen?
 • Rijkelijk geïllustreerd met concrete voorbeelden en best practices uit de praktijk.
 • Deze lezing is de perfecte introductie bij de workshop: Aan de slag met je videostrategie voor meer klanten en meer omzet

Expert branding: Zet jezelf succesvol in de markt als auteur, spreker, trainer of consultant

In deze lezing bespreekt Sandra de expert groeicurve of hoe je als professional kan groeien van starter tot expert. Aan de hand van haar eigen verhaal en best practices van klanten illustreert Sandra hoe zij hierbij video en webinar heeft ingezet. Met concrete en praktische tips om zelf onmiddellijk aan de slag te gaan.

Deze lezing is de perfecte introductie bij de workshops: Selfiedeo, maak zelf een eenvoudige video met je smartphone, Presenteer je self-webinar of Maak zelf een whiteboard animatie.

Formules

Formule1: Live presentatie on stage

 • Regio: Benelux
 • Publiek: tot 100 deelnemers
 • Duurtijd: tot 90 minuten
 • Tarief: 2500 euro

Formule2: Live webinar presentatie

 • Publiek: tot 500 online deelnemers
 • Duurtijd: tot 90 minuten
 • Tarief: 6500 euro inclusief professionele webinar studio, interactief webinarplatform en secure streaming

Formule3: Hologram presentatie on stage

 • Regio: Benelux
 • Duurtijd: 12 à 25 minuten per lezing (eventueel in repeat tot 180 minuten aansluitend)
 • Tarief: 12500 euro inclusief installatie en hologram technologie op locatie

Aangepaste formule?

 • Vraag prijs op maat voor extra toegang tot digitaal platform met ondersteunende video’s, keynote met livestreaming of videocaptatie, events in tv-studio,…
 • Aanbod ook mogelijk voor andere groepsgrootten en regio’s (Europese Unie en daarbuiten).

Inhoud workshops

 • Maak je webinardraaiboek voor meer impact en interactiviteit met je live webinar
 • Bouw je leerplatform in 135 minuten.
 • Quantum-self connection: ervaar hoe je jezelf kan coachen
 • Financiële intelligentie: Maak je financieel plan en bouw aan je vermogen
 • Videostrategie: Aan de slag met je strategisch plan voor meer klanten en meer omzet
 • Selfiedeo, maak zelf een eenvoudige video met je smartphone
 • Schrijf een script voor je videoboodschap of videoblog
 • Maak het scenario en draaiboek voor je video
 • Presenteer je self-webinar met eigen laptop
 • Maak een eenvoudige whiteboard animatie met eigen laptop

Aansluitend bij een lezing kan ook een workshop geboekt worden.

Duurtijd workshop: 90 à 200 minuten
Combo-tarief: 3500 euro voor lezing + workshop (aansluitend op dezelfde dag)

Inhoud voorzitterschap

 • Formule: Host, moderator in beeld of interviewer bij live webinar vanuit WebinarSolutions studio
 • Publiek: tot 500 online deelnemers
 • Duurtijd: tot 90 minuten
 • Tarief: 6500 euro inclusief 1 voorbereidend gesprek, professionele webinarstudio (Benelux), interactief webinarplatform en secure streaming

Aangepaste formule?
Vraag prijs op maat voor meer deelnemers, aangepaste duurtijd, mobiele studio of andere locaties,…

Referenties

Sandra is een zeer gedreven spreker, ze weet alles glashelder uit te leggen en te illustreren en weet haar enthousiasme over te brengen aan iedereen.

Gerald GastmansManager Proximus

Sandra legt duidelijk uit hoe we meer, sneller en concreter, maar vooral op een simpele manier business kunnen genereren met ons product of onze service. Het unieke is dat Sandra duidelijk de link legt tussen het digitaliseren en het humaniseren, connecteren. Volgens mij ‘De succesfactor’ voor de toekomstige digitale maar menselijke ondernemer.

Isabelle HoebrechtsGedelegeerd bestuurder 361°

Sandra is a very motivated and talented professional who knows very well how to facilitate key learning processes. She definitely loves to take up a new challenge !

Alain De BeuckelaerAcademic Ph.D. and professor, Fac. Of Psychology & Educ. Sciences, Ghent University

Sandra is dé coach om mee te werken. De nieuwste en meest effectieve technieken zijn voor haar vanzelfsprekend, bedankt om me te coachen!

Dirk De Groevemanager 2BEe bvba, owner BuckfastLab

Organizing a successful webinar is much more complicated than I thought. I should first think about the purpose of my webinar, identify my target audience and get my core message straight.

Nathalie GerardConfiserie Leonidas

Voor mij is Sandra meer een gids dan louter een trainer. Ze gaf mij de kracht - in soms moeilijke opdrachten - om te durven écht luisteren naar mezelf. De rust die zij uitstraalt, geeft vertrouwen om situaties en problemen in alle openheid te bespreken. Daarnaast beschikt zij over een ongelooflijke bagage aan kennis en ervaring om dingen in de juiste context te plaatsen. Ik ken veel mensen maar weinig die hun stempel hebben gedrukt op mijn manier van leven. Sandra is zo"n stempel.

Ilse GeysemansDiensthoofd, Provincie Antwerpen

Met haar leerplatformbenadering verschaft Sandra De Milliano niet alleen een creatieve maar ook beloftevolle aanpak om de digitale mogelijkheden en kansen ten volle te benutten. Ze nodigt ons uit om na te denken over de wijze waarop we onze eigen carrière uitstippelen zodat we niet verdwalen in een technologisch labyrint.

Geert JanssensHoofdeconoom ETION

Openheid, ruimte om vragen te stellen en te groeien op je eigen ritme, sterke wetenschappelijke onderbouwing.

Vanessa de BleyserSportdienst Provincie

I like the enthusiasm and expertise of Sandra, even with her knowledge she doesn't forget that people (like me 🙂 ) in front of her don't know anything about the basics and she explains very clear. TOP!

Kelly Raedsmarketeer Maes Inox

Er is geen vrouw meer geschikt dan Sandra om haarfijn uit te leggen hoe je stap voor stap een winstgevend
platform ontwikkelt. In klare en begrijpelijke taal deelt Sandra haar expertise en ervaring, zodat ieder van ons deze digitale deelwereld kan betreden.

Geena LisaVoormalig tv-presentatrice en coach VRT schermgezichten

Ik heb geleerd hoe een groot probleem, in leiding geven aan een team, kan herleid worden tot een aantal kleinere uitdagingen. En dit door middel van linken in het brein op een andere manier met elkaar te verbinden. Verder was deze training nuttig voor mijn time management en om een aantal stressfactoren bij mij en mijn collega"s te herkennen en de oorzaak hiervan geleidelijk en blijvend weg te nemen.

Kris LemmensManager, Farm Frites

Wow! This video training was waaay better than the others I have taken. I finally had the feeling that I was getting my money's worth. Sandra was well-prepared, the workshop was a great balance between accessible, down-to-basics information, hands-on film production and a very strategic, results-oriented take on communication planning. I am already looking forward to taking another workshop with Sandra!

Miriam Levensoncommunication officer ILVO

I recently worked with Sandra on a number of video's. What looked like a huge mountain to climb, Sandra made it easy. she broke it down into easy pieces, worked with me on the content and the recordings and produced results that are great. A dozen video's that I can use for lead generation, visibility creation and promotion. She is also a true networker and sharer of knowledge. So glad she is part of my network.

Mic Adamsocial sales expert

Super interessante webinar over gebruik van video op kantoor. Dankzij de tips van Sandra kan ik onze sollicitatie procedures efficiënter laten verlopen. Ook voor prospectie doeleinden zullen de video webinars en webcasts een grote toegevoegde waarde bieden. Een aanrader!

Jan Huybrechtsmanaging partner Comitor

Sandra is a great help in learning to write the best scripts - I've come to realise how important that is. Sandra helps you to become aware of what you need to pay attention to in order to make a good film - script, setting, lighting, etc. I''m enjoying the whole process - in the beginning it all seems quite daunting, but now I feel quite confident about making short films. Sandra explains everything very clearly, and her advice and guidance are always very helpful and to the point.

Sofie-Ann Brackebody language and awareness coach

Sandra, het is steeds fijn om deel te nemen aan jouw workshops. Je doet dat fantastisch!

Benny HeirweghPreventie-adviseur, Monsanto Europe, Antwerpen

It’s clear to me now that webinar success needs an and-and-and approach. And the content needs to be good and the launch and the mailing and the follow-up. It’s an entire chain that needs to be respected. I wished I had known that before.

Saskia SmetCoach Beelddenkers

Sandra is zeer integer en begaan met de mensen met wie ze werkt. Ze heeft een sterk empatisch vermogen en creëert vertrouwen en de nodige veiligheid ook door haar kennis, wijsheid en professionaliteit.

Ann RavoetNLP-Trainer Coach, Arcturus

It’s not only what you say but also how you say it. Sandra managed to coach me and help me use my voice in a professional and inspiring way.

Chris DecroixPeak Com

I tried to make a video by myself but that looked really bad. For me it was very helpful to be surrounded by expert professionals. I learnt a lot: writing a script is not as easy as it seems and preparation is key.

Marijke Van CauterenFranklin, city of learning

I’ve contacted Sandra to coach me preparing a presentation for an international conference. What was the result ? There were many positive comments from colleagues and other people in the room. At the end of the presentation I even got a call from the business unit manager to congratulate me with the good presentation. Colleagues had messaged him from the room and I got me an A+ .

Katrien De Coomanmodulyss

Thank you. The webinar is really cool. Congratulations, great job ! Indeed a lot better than traditional approach.

Communication GO !

Have fun and save money big time! Sandra De Milliano is a real pro, worked for national television in Belgium. I recommend her strongly.

Thierri VanbrabantPartners Consult

I am so proud of the final result. How knowledge can result in a book, an e-book, a videotraining and who knows what else… That to me is quite a whole new world … Without that intensive coaching & empowering from Sandra I had never taken that step. Thank you !

Sonja Van BouchauteArcturus

I strongly recommend Mrs De Milliano for everyone looking for communication skills in a changing environnement. Her experience allows her not only to approve your communication in a very professionnal way but also to give training to everybody who feels uncomfortable in dealing with reporters and journalists.

Bart LammensAGOST

  Naam: *

  Bedrijf/organisatie: *

  Functie:

  Jouw referentie: *

  Sandra De Milliano voor jouw evenement?

  Aanvraag beschikbaarheid